Beste mobilabonnement - Best-i-test


 Mobilbørsen.no
 10.10.2017 18:54

Del på Facebook     Del på Twitter

Mobilbørsen offentliggjør «best-i-test» for mobilabonnement

Mobilbørsen har siden 2014 rangert alle norske mobilabonnement. Vi har brukt dette til å følge med på priser og trender selv, men aldri før publisert resultatene.

Best i test

Vi bestemt oss for å gjøre vår interne rangering tilgjengelig for alle. Hver måned fremover vil vi legge ut en liste over de mobilabonnementene som kommer best ut i hver kategori.

Rangeringen av mobilabonnement er ikke basert på redaksjonell vurdering og «kvalifisert synsing», men helt objektive beregninger basert på våre egne formler. Alle abonnement i samme kategori vil derfor bli sammenlignet på like vilkår.

Hvordan rangeres abonnementene?

Mobilabonnementene blir vurdert i forhold til mange faktorer, fra grunnpris på abonnementet til hvor trygt det er å bruke, kostnad for overforbruk, roll-over, ringepriser til 5-sifrede nummer og annet som kan påvirke sluttregningen.

Vi tar utgangspunkt i prisen på abonnementet innenfor hvert segment, og legger deretter til eller trekker fra poeng avhengig av overnevnte kriteria. Disse vektes forskjellig, på bakgrunn av hva som er normal bruk av slike tjenester innenfor hver gruppe.

Av åpenbare grunner ønsker vi ikke å oppgi nøyaktig hvordan vi regner ut dette, men kan på generelt grunnlag si at faktorer som teller ned er høy risiko for uventede regninger ved overforbruk, høy pris på spesialnummer, mangel på roll-over og kostnader ved bruk av f.eks. BankID.

Positive faktorer er kostnadskontroll, begrenset eller ingen risiko for å pådra seg store ekstrakostnader ved overforbruk, og fornuftig pris på ekstratjenester.

Hva med datahastighet?

Vi har tidligere hatt med datahastighet i våre beregninger. Dette er utelatt fordi de fleste har den samme, teoretisk makshastigheten i det nettet de er tilknyttet, selv om oppgitt hastighet kan variere mellom operatørene på samme nett.

Abonnement som har svært begrenset hastighet, vil bli vektet ned.

Skal jeg velge et abonnement basert på Best-i-test resultatene?

Dersom du er en typisk bruker innenfor en kategori, vil resultatene våre gi deg en god indikator på hvilke abonnement som lønner seg for deg.

Det vil selvfølgelig være andre faktorer som gjør at du kanskje kommer bedre ut med et annet abonnement, slik som mye bruk til og i utlandet, hypping ringing til 5-sifrede nummer osv.

Vår rangering tar heller ikke hensyn til hvilket mobilnett mobilselskapene opererer på, siden det ikke finnes noen objektiv måte å si hvilket nett som er best. Det vil være helt avhengig av hvor du bor, reisemønster og hvilke behov du har for dekning og datahastighet.

Vi kan på generelt grunnlag si at det er veldig lite som skiller de beste abonnementene i de fleste kategoriene, og da spesielt i de laveste der konkurransen er størst. Å velge nummer 2 eller 3 på listen har derfor ikke så mye å si.

Det vi derimot kan si er at det kan være forskjeller på over 100% mellom det beste og dårligste mobilabonnementet i hver kategori.

Relaterte saker:Del denne siden!


Hjelp oss å bli bedre kjent ved å dele denne artikkelen med venner og kjente.
  • Del på Facebook
  • Del på Google+
  • Del på LinkedIn
  • Del på Twitter
  • Del på Pinterest

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet

Skriv inn e-post


(Sist endret: 10.10.2017 20:08)

Del på Facebook     Del på Twitter

Copyright © 2018 Mobilbørsen AS. All rights reserved.